Fem läsvärda svenska bloggar med fokus på webb, kommunikation och text.

Det finns lika mycket skräp på nätet som det finns bra och läsvärda saker. Tänkte att mitt inlägg här Mediesverige denna gång skulle handla om några andra läsvärda bloggar. Här följer en lista på fem bloggar och en bonusblogg med en kort förklaring om dem. 

1. Wolber.se


Först ut i min lista av bloggar kommer Wolber.se av Fredrik Lyreskog (@lyreskog) som också bloggar här på Mediesverige. Den är en blogg med insikter om allt som berör webben, entreprenörskap och kreativitet. Fredrik bygger sina inlägg oftast som listor som till exempel ett av de senaste inlägget: Målsättning – sex idéer för att lyckas med målen.

 

2. Ronnestam.com

En annan väldigt intressant person med många intressanta inlägg är Johan Ronnestam med sin Blog of Ronnestam. Det finns en oerhörd bredd i denna blogg som egentligen bara speglar den mångfascetterade personen bakom den. Min klasskamrat Rasmus Lewenhaupt har gjort en intervju med Johan på vår intervjublogg Gatetwo som ni kan läsa här. Läs också ett av Johans senare inlägg om hur du blir en bättre talare: 15 keys to deliver a fantastic keynote presentation.

 

3. Fyranyanser.se

Fyra nyanser av brunt drivs av Anton Johansson (@agaton) grundare av Headler och frontfigur för Twingly . Det är en blogg som berör allt vad Anton kommer i kontakt med och hans tankar kring sitt arbetsliv och webben. Han skriver mest om produktstrategi, affärsutveckling och kommunikation. Som i hans inlägg: Details matters.

4. Thejennie

En av våra föreläsare på Medieinstitutet Jennifer Bark (@thejennie) har bloggen Thejennie.se där hon skriver om text och tankar, webb och kommunikation. Det är en bred blogg och i hennes senaste inlägg behandlar hon SOPA#SOPA inte internet under någon frihetsberövande lag.

5. Pleasecopyme.se

Mattias Åkerberg (@pleasecopyme) var förbi Medieinstitutet i veckan och höll en trevlig inspirationsföreläsning inför hela skolan. Han har bloggen Please copy me där han skriver om reklamspråk, kommunikation, kreativitet och mer där till. I sitt senaste inlägg skriver han om Creative day, ett inspirationsseminarium där han själv är talare: En heldag för nya idéer, tankar, kunskap och inspiration. Även honom har Gatetwobloggen intervjuat.

Bonus: Gatetwo.wordpress.com

Gatetwo.wordpress.com är en nystartad intervjublogg där personer inom alla vrår av kommunikation kommer till tals efter en mall av frågor. Där skriver Rasmus Lewenhaupt (@Raolew) och jag Feffe Kaufmann (@Feffekaufmann), två kommunikatörsstudenter på väg in i branschen. Vårt senaste inlägg är: Mallen möter Mattias Åkerberg.

Dela inlägget

Om Feffe Kaufmann

En helomvändare efter säsongliv av snowboard, långresor, stensättning och dykning. Studerat 3 terminer på Poppius och börjar en 2 årig utbildning om webbkommunikation och sociala medier på Medieinstitutet. Älskar leka med ord och drömmer om att få ge ut en bok. Vill ni följa mig är min RSS: bit.ly/npR2xn

4 kommentarer till “Fem läsvärda svenska bloggar med fokus på webb, kommunikation och text.”

 1. Johan Ronnestam skriver:

  Tack för himla trevligt omdöme! Ha en strålande helg!

  • Feffe Kaufmann skriver:

   Tack för kommentaren och kul att du hittade hit :)

   • Aquarius skriver:

    Hallo Joop,Als eerste de beste wsenen voor een prachtig mooi 2012.Ik ga niet kiezen op kwaliteit want dat zou de kwaliteit van de 3 niet gekozen opnames echt te kort doen.Alle 4 zijn ze namelijk super.Maar ik kies op basis van emotie en wordt het nr. 1 de muskus eend (gewoon omdat we er zelf 1 hebben)LG, Karina

 2. Anton skriver:

  Åh, stort tack för omnämnandet! Jag är dock inte grundare av Twingly, bara av Headler.

  Oerhört kvalitativ lista. Allihop är favoriter ;)

  /Anton, fyranyanser.se

Kommentera