Rent idiotiskt av TV4 att jämföra Charlie Sheen med Khaddafi

Jag blev fruktansvärt irriterad här när jag satt och kollade på TV4 Nyhetsmorgon förra torsdagen. Nyhetspanelen lekte nämligen en liten lek som handlade om att gissa vem som sagt citatet: Charlie Sheen eller Khaddafi. Jag vill inte ge mig in i någon slags diskussion kring att försvara Charlie Sheen. Han har sagt otroligt mycket korkade saker i media den senaste tiden – kanske för att han mår psykiskt dåligt eller för att han vill provocera. I vilket fall som känns det rent ut sagt sjukt och idiotiskt att sitta och jämföra hans uttalanden med Khaddafis uttalanden. En man som mördar sitt folk och mer än en gång kallats för vår tids Hitler. En provocerande / sjuk skådespelare vs en diktator som mördar? Hur jag än vrider och vänder på det förstår jag inte hur det blir roligt.

Jag blev snart uppmärksammad om att det inte var TV4 själva som kommit på hela leken. Den finns nämligen som frågesport på brittiska The Guardian. Det här är ett exempel på journalistik som gått för långt, sjunkit allt för lågt. Visst att man får skämta till det ibland. Men när det pågår en massaker i en annan del av världen är det inte okej att skämta om det. Jag blir äcklad av att TV4 anammade leken och funderar helt seriöst på att bojkotta Nyhetsmorgon framöver.

Dela inlägget

Om Emelie Fågelstedt

Frilansande digital kommunikatör med fokus sociala medier, storytelling och PR. Gillar människor, att resa och att uttrycka mig i 140 tecken. http://www.emeliefagelstedt.com

3 kommentarer till “Rent idiotiskt av TV4 att jämföra Charlie Sheen med Khaddafi”

  1. Josefin Hagström skriver:

    Alltså. Vad är det med Nyhetsmorgon nu för tiden? Jag förstår inte. Relevansen????

  2. [...] på Mediesverige – det räcker med att läsa rubrikerna: Heltidsjobb kan dra åt helvete, Rent idiotiskt av TV4 att jämföra Charlie Sheen med Khaddafi och Åt helvete med inomhusarbete och gamla (van)föreställningar. Både Ana Udovic, jag och [...]

  3. [...] stora medieutrymmet får folk att börja driva med honom. Själv blev jag ytterst irriterad när Nyhetsmorgon jämförde Charlie Sheen med Khaddafi. I sin kamp om upprättelse mot världen och mot TV-produktionen Two and a Half Men startar [...]

Kommentera