Slötitta MER på tv!

Folk skryter så förbannat med att de inte ser på tv. Eller, kanske mer att de inte SLÖtittar på tv. De tycker att de är föredömliga människor bara för att de VÄLJER MEDVETET varenda litet ögonkast de slänger på sin (vita, plattskärms-) apparat.

Jag säger bara: Släpp handväskan, eller dra ut pinnen ur röven. Man lär sig massor av att slötitta på tv! Som följande:

1. Charlie Sheens karaktär i 2 1/2 män har börjat gå i terapi. Då kan man inte låta bli att tänka att det måste hänga ihop med verklighetens Charlie. (Som skilt sig från sina barns mamma på grund av sexmissbruk.) Lite hjärngympa om manusförfattar-arbetet.

2. Ett barn som får en massa anfall (kanske epileptiska) skulle få halva höger (vänster?) hjärnhalva bortopererad. På så vis skulle hon kanske börja prata igen. Göra eller inte göra denna operation – vilket oerhört svårt beslut att fatta! Men föräldrarna hade kommit fram till att det var det enda möjliga.

3. Vi får inte sitta ner! Det är skitfarligt. Spelar ingen roll om du motionerar, alla som sitter 60 procent av en arbetsdag (och vem gör inte det?) får höjd risk för diabetes och allt möjligt hellish.

Jag kunde ha VALT att bara se en uppbygglig, godkänd tv-serie. I stället fick jag veta allt det här, av några random timmars slötittande på tv. Tänk på det, tv-pretton! Nu är ni avundsjuka va, där ni sitter och tummar ängsligt på era Mad men-dvdomslag.

Dela inlägget

Om Ana Udovic

Frilansjournalist, född 1971, tvåbarnsmamma, en del av frilanskollektivet Garbo Reportage. Kallas ofta "arg men glad". Gick ut Journalisthögskolan 1997, jobbade på flera tidningar och sedan 2004 är jag frilans med kunder som DN, Aftonbladet, Mama, Fokus, Modern Psykologi, med många fler. Feminism och psykologi är favoriter. Motto: Jag skriver för dem som betalar!

3 kommentarer till “Slötitta MER på tv!”

  1. [...] ju att det är så otroligt skönt att bara komma hem och göra ingenting, sjunka ner i soffan och slökolla lite på teve utan att känna det minsta dåliga samvete för att man inte gör något mer vettigt, för det [...]

  2. We’re a bunch of volunteers and starting a new scheme in our community.
    Your site provided us with helpful information to work
    on. You have performed a formidable job and our whole neighborhood will likely be grateful to you.

  3. Dedicated server skriver:

    Funktionen ar ytterligare ett steg i Netflix forsok att bygga en mer personlig tjanst. For ett par veckor sedan lanserade man mojligheten att ha flera olika profiler kopplade till samma konto, allt for att flera medlemmar i hushallet ska kunna fa en personlig upplevelse pa tjansten.

Kommentera